Friday, 1 February 2013

Siri TeA Tree

             Set tea Tree nie memang khas untuk kulit yang bermasalah dan berminyak.  Dari cleanser, toner ,moisturizer and anti blemish ( nk kecutkan jerawat)..  Apa-apa pun kalau nak pakai pencuci muka memang elok pakai 1 set kan baru nampak hasilnya dengan jelas & nyata... Tetapi itu terpulang atas individu lah. Kalau aku, memang aku pakai 1 set.Aku nak highlight kan kat sini mengenai 1 set pencuci muka ini.....

        set ini sesuai juga untuk para jejaka di luar sana.. ramai lelaki yg xambil berat tentang kulit wajah mereka mahupun kulit badan mereka.. tapi jangan pulak x tahu ramai juga sekarang yg take care lebih dari perempuan ye... bukan nak pakai terus jadi muka jambu .. at least paras wajah bila orang tengok eh wanita terpegun kan.... yang dah berkahwin berhias untu isteri x salahkan.. muka handsome kulit bersih, tdo malam pun wife asyik nampak muka husband je.. xde la nak ingat brad pitt ke aaron aziz ke rosyam nor ke fahrin ahamd ke kan....asyik2 wife je nak jaga badan wajah n badan suami pun kenala maintain.. tambah2 yg bakal jejak ke gerbang perkahwinan, xkan hari wedding je nak nampak handsome??










Aku nak highlight kan kat sini mengenai 1 set pencuci muka ini.....



1) Tea Tree Oil Facial Cleanser with Vitamin E    RM15.90
•    Gentle yet effective deep cleansing that does not deplete skin’s natural moisture.
•    Feels refreshed and renewed instantly.


•    Membersih secara mendalam tanpa menghilangkan kelembapan kulit.

•    Rasa lebih segar dan nyaman



# untuk kulit minyak & berjerawat 

Function cleanser untuk membersihkan muka secara mendalam dan mengawal pengeluaran minyak berlebihan. Tak caya boleh cuba. Hehe.



2) Tea Tree Oil Clarifying Lotion RM19.90
•    An oil free toner that helps to soothe and calm irritated skin and inflamed skin.
•    Helps to gently exfoliate dead skin cells for healthier looking skin.
•    Helps to purify and tighten pores to normalize sebum production.

•    Toner tanpa minyak yang dapat melicinkan dan melegakan kulit gatal dan radang kulit.
•    Membantu dengan membuang kulit mati supaya kulit kelihatan lebih sihat.
•    Membantu mengecilkan liang roma sebelum pembentukan minyak.

Yang ini toner. Toner ni dapat melegakan kulit yang terengsa dan radang secara berkesan. Sel-sel mati juga dapat dikelupaskan untuk mendapatkan kulit yang lebih jernih halus dan sihat. Toner ini juga dapat membantu mengecilkan liang pori @ roma sebelum pembentukkan minyak.
Korang akan rasa pedih sikit bila mula-mula pakai because dia nak neutralize dulu dengan kulit anda. Jangan risau lah kalu terasa pedih tu. :)



3) Tea Tree Oil Day/ Night Moisturiser with Vitamin E RM18.90
•    Helps prevent premature aging with its anti-aging active ingredient which stimulates cell renewal, promotes biosynthesis of collagen and provides moisturizing action to the skin.
•    Treatment moisturizer that protects against harmful sun’s rays.

•    Menghalang kulit dari kesan penuaan awal dengan bahan-bahan aktif anti-penuaan yang boleh membaiki sel, menggalakan proses pembaharuan kolagen dan membantu melembabkan kulit.
•    Pelembab yang merawat sambil melindungi dari sinar matahari yang boleh merosakkan kulit.

Ha'ah! Yang ini pulak moisturizer 2 in 1. Bila korang apply kat muka, tak terasa melekit malah kulit muka nampak lebih gebu. Memang best lah bila pakai ni. Rasa sejuk jer kulit muka tau.

4) Tea Tree Oil Anti Blemish X-Press
•    Protects skin with Tea Tree Oil natural antiseptic, antifungal, anti bacteria & anti inflammatory properties.
•    2 options to unclog pores, control oil and stop recurring pimples - gently or quickly.
•    X-press solution to clear blemishes, whiteheads and blackheads in 3-4 days for oily skin.

•    Minyak Tea Tree mengawal kulit dengan anti septik, anti bakteria, anti kulat dan anti ransangan.
•    Membuka pori-pori tersumbat, mengawal minyak dan menghentikan jerawat tumbuh kembali- cara lembut atau cepat.
•    Penyelesaian yang pantas membuang cela, bintik-bintik putih dan hitam dalam masa 3-4 hari untuk kulit berminyak.



OK ... jejaka , gadis, encik, tuan , puan, professor, dato' ke datin... yang ada masalah ni jgn la malu2 nk pm saya ye... insyaallah dengan izin ALLAH , usaha anda untuk dapatkan kulit yang halus mulus.. pm me at my page Qamarina beauty at facebook or just email qamarinabeauty@gmail.com

Kecantikan Abadi adalah hak milik setiap insan...


Setiap orang ada hak untuk menimati kulit yang cantik tidak kira umur atau jantina-- Pilihla Cosmoderm kerana ia adalah “produk yang mendapat pengesahan halal oleh MAIS" ".. Sesungguhnya mencari yang HALAL itu wajib-- For Buying this product just pm me for more detail product descriptions & advice 4 ur skin

4 comments:

  1. salam..sy siti,..kalau sy nak order ngn puan,,boleh..??

    ReplyDelete
  2. wasalam siti.. boleh ja.. saya dh reply email u dear.. if u want plz pm me like page https://www.facebook.com/QamarinaBeauty

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum puan..sy nak order 1 set lengkap..kulit muka sy bminyak dkt area t-zone trumtamanya wktu tghari..jerawat kurang tp jeragat ada la sket..cmana nak order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, saya dh reply inbox facebook

      Delete