Thursday, 21 February 2013

"Badan Ada Jerawat, Berbau, Ruam, Panau, Kulit Bermasalah..." Jangan Pandang Remeh

   Samada anda lelaki atau perempuan yang telah lama menderita dengan masalah Jerawat badan (atau kulit bermasalah), membuatkan anda tidak selesa atau malu untuk bersama teman-teman atau pasangan anda..


   Orang lain tidak mengerti bagaimana perasaan anda. "Anda kelihatan sihat... Jangan fikirkan sangat tentang perkara itu"
Kalaulah sebegitu mudah.
TIDAK semudah itu... malu, tidak selesa dan amat mengecewakan? Keyakinan anda merundum sebaik sahaja melihat diri anda di hadapan cermin.


TESTIMONI PENGGUNA SET RAWATAN BADANBintang bola sepak Negeri Sembilan & Malaysia, Norhafiz Zamani Misbah sangat berpuas hati dengan Tea Tree Oil Shower Gel dan Tea Tree Oil Magic Body Lotion.. Menyelesaikan masalah jerawat dibelakang badan dan menghapuskan bakteria akibat berpeluh yg kuat ketika sesi latihan dan perlawanan.. RM11.90 - Tea Tree Oil Shower Gel & RM18.90 Tea Tree Oil Magic Body Lotion.Anda bertuah menjumpai produk ini kerana akan membuatkan :

Anda kini sedang berubah kepada BEBAS JERAWAT BADAN
Anda lebih YAKIN untuk bersama teman atau pasangan.
Tidak risau lagi dengan masalah yang membelenggu


Apakah PUNCA terjadinya Jerawat di Badan ?
Secara umumnya jerawat adalah keadaaan abnormal pada kulit disebabkan gangguan rembesan berlebihan kelenjar minyak (sebaceous gland) hingga menyebabkan liang roma tersumbat. Ini menyebabkan radang (bengkak) yang biasanya terjadi pada dadabelakang badan dan muka(bahagian paling kerap dijangkiti).
Punca sebenar jerawat tidaklah diketahui tetapi para doktor (atas pemerhatian) telah memberikan faktor yang dikatakan penyebab masalah kulit ini.
  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor keturunan seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
  • Masalah jerawat di badan seringkali dikaitkan dengan faktor peluh (tidur ketika badan berpeluh).

Cara mengatasinya:
1. Mandi sebelum tidur
2. Kerap menukar baju . Jangan mengamalkan memakai baju banyak kali. (lelaki selalu buat ni)
3. Sabun  badan anda dengan shower gel tea tree oil cosmoderm or tea tree oil soap . (
boleh beli online dengan saya or cod d desa tasik , sg besi =)
4. GUNAKAN shower tea tree oil or tea tree oil soap bersama lotion xpress bg menyegarkan badan & menghilangkan bau badan...dpt dielakan drpd dijangkiti fungi @ bakteria.. plz take care ur body... 
5. Amalkan menukar tuala dan cadar tempat tidur sekerap mungkin. ( biasa orang guna sebulan baru tukar, itupun kalau teringatlah kan :mrgreen: )
4. Amalkan gaya pemakanan yang sihat dengan tidak cenderung terhadap sesuatu seperti ayam sahaja


Kehadiran jerawat samada di muka atau di badan selain dari menjejas penampilan, ia juga secara tidak langsung akan memberi kesan kepada jiwa seseorang seperti krisis keyakinan diri dankemurungan. Justeru itu, JANGAN AMBIL REMEH perkara ini. Segera bertindak dan jangan anggap masalah ini akan pulih dengan sendiri. Malah mungkin bertambah teruk jika terus dibiarkan.

BELI ONLINE SEKARANG .. like my page at facebook Qamarina beauty or email me qamarinabeauty@ gmail.com

No comments:

Post a Comment