Friday, 1 February 2013

Cosmoderm (HALAL PESRSONAL CARE PRODUCTS)

Beautiful Skin and Body starts with Cosmoderm!Cosmoderm products contains only plant-based natural active ingredients that are non-toxic, non-comedogenic, hypoallergenic and dermatologically-tested to be safe and effective for all skin types


Cosmoderm products


Assalamualaikum & Salam sejahtera... Hari ini just nak bercerita sedikit mengenai produk yg saya sendiri pakai, sebenarnya sejak sekolah lg saya pakai vit e moisturizer 1000I.U... ni brand cosmoderm, tp masa tu susah sgt nk beli n jumpa this product, walaupun kat farmasi.. sampailah sekarang, ada yg saya tanya farmasi  , diorg pun xpernah dgr, ada juga farmasi yg have this product but xlengkap 1produk, nak nampak beauty berkesan, u must try 1set... so u can claim this satisfied or not.... tp this product memang superb n good quality for skin, kulit saya jenis kering, silap pakai produk or terlebih kena cahaya matahari akan kering & mengelupas... so bila sayadh jumpa balik this produk , aku terus nk jd agent.. 1 lg produk ni halal.. kita orang islam nak makan pun kena makanan halal, nak pakai kat muka pun semesti nak halal ....saya pernah guna produk rm400  yg brand akan popular "d" 1 set tp tak berhasil pun, ingat balik macam syg je buang duit.. saya guna vit e with rosehip oil ni just RM82.60... berbaloi2 dr guna produk yg rm400 sebulan dah boleh bayar monthly keta viva tu... Murah, jimat duit, berhasil , halal yang penting.... 

cosmoderm products ni dikhaskan

1) vit e with roseship oil ( facial cleanser, toner, vit e oil, moisturizer) - special  those yg kulit normal & berparut.. aku kulit kering yg xsensitif pakai yg ini  price RM82.60





Apa kata mereka??





2) SIRI TEA TREE OIL ( facial cleanser, toner, day/night cream, anti-blemish) special 4 those yg kulit jerawat & berminyak price rm73.60 1set





Apa kata mereka? mereka yg berpuas hati selepas menggunakan siri tea tree...




Alhamdulillah, Izzatul berjaya menyelesaikan masalah jerawat dlm masa 2 bulan.. Menggunakan set Tea Tree Oil, Tea Tree Oil Cleanser RM15.90, Tea Tree Toner RM19.90, Tea Tree Day & Night Moisturiser RM18.90, Tea Tree Antiblemish Xpress.. Kini beliau telah beralih kepada set campuran Tea Tree dan Vitamin E utk penyelesaian masalah parut jerawat.. Tahniah Izzatul! Set Tea Tree beharga RM73.60.. 


Rosmawati mempunyai kulit berminyak dan berjerawat. Menggunakan Tea Tree Oil series utk penyelesaian masalah beliau.


3) Gentle series (milk foam cleanser, toner, gentle day moisturizer, gentle night revival cream) yg ni pulak dikhaskan untuk yg kulit terlampau sensitif & kering.. kulit akan gatal2, merah2 . price rm158.60





Apa kata mereka???

Nurul Ain Abd Salam, Personality Online kesayangan Cosmoderm sgt2 berpuas hati dgn Gentle Series.. Kulit rasa lebih moisture, lembut dan halus..



4) Manjakani feminine Hygience Wash
YANG ni pun aku pakai, sapa yang akan menjadi raja sehari & yg dah berkahwin baru ke lama ke, anda patut menjaga mahkota anda 
Pembersih Intim Wanita Manjakani - Rumusan bekersan untuk Hubungan Intim yg Erat 
# membantu mengetatkan & menegangkan dinding faraj 
# mencerahkan kulit celah paha
# rasa dingin & segar berpanjangan
#wangian yg menggoda
# membantu penyembuhan luka


Pembersih ini anak dara pun boleh guna especially yg ada masalah keputihan & gatal2 V area tu...kadang2 rasa xselesa & melekit di panty liner & boleh menyebabkan kegatalan kalau terlalu lama pakai panty iner tu.... so take care ur  "
V"

Untuk orang yang bersalin especially yg bersalin normal juga bantu merawat luka-luka di bahagian "V" anda...Insyaallah akan membantu.. yang best botol besar 400ml tu =)
RM 17.90



5) untuk bodycare 

untuk bodycare anda boleh beli Tea Tree oil Shower Gel 

KEISTIMEWAAN mandian ini 

* gel mandian yang memberiakan kesegaran
* membasmi kuman sekaligus menyelesaikan masalah kulit seperti jerawat badan dan gatal-gatal
*kulit rasa licin lembap selepas penggunaan

jangan jaga muka ja, badan xjaga... muka cantik badan berkumis pun xcun ok !!! hehe

RM11.90


Apa kata mereka?


ok saya sertakan testimoni Bintang bola sepak Negeri Sembilan & Malaysia, Norhafiz Zamani Misbah

saya sangat  berpuas hati dengan Tea Tree Oil Shower Gel dan Tea Tree Oil Magic Body Lotion.. Menyelesaikan masalah jerawat dibelakang badan dan menghapuskan bakteria akibat berpeluh yg kuat ketika sesi latihan dan perlawanan.. RM11.90 - Tea Tree Oil Shower Gel & RM18.90 Tea Tree Oil Magic Body Lotion..Untuk kedua –dua produk ni beharga RM30.80




kalau nak set yang mcm Bintang bola sepak Negeri Sembilan & Malaysia, Norhafiz Zamani Misbah
ni just RM30.80




6) Vit. E Magic Exfoliating Gel
Gently exfoliates dead skin cells and helps to promote skin cell renewal while providing moistureto skin for a clearer, smoother and suppler skin.

Kelebihan gel ini ialah untuk pengelupasan atau membuang sel-sel mati kat muka kita nie.Pakai hanya 2 kali seminggu dan hasilnya kulit akan terasa ringan dan lembut. Pori-pori juga akan turut mengecut.


* MEMBUANG TISU MATI, BINTIK HITAM DAN PUTIH PADA KULIT SECARA EFEKTIF

* MENGURANGKAN TANDA PARUT DEMAM CAMPAK & PIGMENTASI

* MENGECILKAN LIANG ROMA

* GUNAKAN DALAM KEADAAN KULIT KERING



7) COSMODERM SUNSCREEN + FOUNDATION 







kebaikan sunscreen ni adalah : 

# boleh melindungi kulit daripada sinaran UV
# lindungi kulit daripada terbakar
akan buat kulit smooth & flawless
# tahan lama.

dan yang paling penting, HALAL  Made in Malaysia ! 

RM29.90 

01 NUDE
              02 NATURAL PINK

                03 NATURAL BEIGE

              04 MEDIUM BEIGE

               05 TAWNEY BEIGE




Disebabkan bepuas hati hinggakan aku bertekad untuk jadi agent..yang membuatkan aku yakin dengan cosmoderm ialah yang paling utama ianya disahkan halal,harganya yang mampu milik,dan hasil yang sangat memuaskan hati.selain drpd penjagaan muka,terdapat juga penjagaan badan dan penjagaan intim wanita....insyaallah nanti aku akan update kan produk2 cosmoderm dlm blog ni...jadi sape2 yang berhajat nak membeli produk cosmoderm boleh hubungi saya ye email me qamarinabeauty@gmail.com or follow me at page https://www.facebook.com/QamarinaBeauty on facebook..

nanti ada yang cakap HALAL tp xproof... ok ni HALAL CERTIFICATE.. saya business produk yg sy pakai sahaja & tampak hasil, bila dah yakin.. baru sharing is caring....



4 comments:

  1. baru nak try...tpi beli krim vitamin e dulu...

    ReplyDelete
  2. Saya nak tanya. bagi kulit yang kombinasi, produk cosmoderm yang mana sesuai

    ReplyDelete
  3. tenks sangat untuk info.. sangat2 membantu.. :)

    ReplyDelete
  4. Assalam....cik..nak tanya...produk ni betoi2 produk Org islam kita ka... Cik dah jd agent Kan mesti tahu serba serbi...

    ReplyDelete